BAŞKANIN MESAJI

Sevgili Gönül Dostlarımız;

Türk Anneler Derneği Konya Şubesi'nin bu sene sizlerle 40. yılını kutluyoruz.

Kadın tarihinde Konyalı kadınların ayrı bir yeri vardır.

Konyalı kadınlar Cumhuriyet tarihinde ilk kadın hareketlerine öncülük etmişlerdir. 12 Ocak 1920 tarihinde aydın fikirli kadınlar Abdülhalim Çelebi Efendi'nin eşi Kevser Hanım, Karahafızzade Mustafa Efendi'nin eşi Aliye Hanım, Tahir Paşa'nın Kızı Şerife Hanım, Binbaşı Rüştü Bey'in Eşi Zehra Hanımlar, Anadolu Kadınları Müdafa-i Vatan Cemiyetinin Konya Şubesini kurmuşlardır.

Yaşamak sadece nefes alıp vermek değildir. Tüm organlarımızı kullanarak varolduğumuzun farkında olmaktır.

Sevgi yaşamda var olan tek mucizedir.

Sevgiliyi kaçırırsanız bütün yaşamı kaçırırsınız. En yakınlarımıza bile sevgimizi dile getirmediğimiz, birbirimize dokumadığımız, görmediğimiz, birbirimizden giderek uzaklaştığımız bir dünyada yaşıyoruz.

Oysa insan olmanın birinci koşuludur sevmek.

Sevdiğini söylemek, birini düşünmek, birini dinlemek parayla değil, yaşam yolunuz üzerinde farkına varmamızı bekleyen nice güzellikleri var. Yaşamımızı anlamlı, mutlu yapacak, huzur bahçesine çevirecek, irili ufaklı nice güzel çiçekler var yeter ki biz onları görelim, duyalım, hissedelim.

Biz Türk Anneler Derneği Konya Şubesi Üyeleri olarak sevgi ile birbirimize sarılıp sevgimizi paylaştık, ellerimizi uzattık. Bizden destek bekleyen analarımıza, babalarımıza, çocuklarımıza, genç kızlarımıza, oğullarımıza, engellilerimize, gazilerimize, şehitlerimize.

Ulu Önder Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa etmek medeniyet yolunda durmadan, yılmadan ilerlemek için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Kaybettiğimiz Kurucu Başkanımız Nimet Uzluk ve üyelerimizi Rahmetle anıyoruz.

Saygılarımla

Saime YARDIMCI